Selecteer een pagina

ONTBIJT | LUNCH | TUSSENDOORTJE

Hét bananenbrood kennen we inmiddels allemaal wel denk ik? Zojuist zag ik nog een reclame van Koopmans, zij verkopen inmiddels een mix om je eigen bananenbrood te maken. Met 40% minder suiker (dan wat??) en meer vezels (dan wat?) staat er op de voorkant van het pak. Grappig, zulke teksten zeggen mij dan weer helemaal niks. Op de website van Koopmans wordt uitgelegd dat de suiker gedeeltelijk vervangen is door de vezels van de cichoreiwortel. Cichoreiwortel wordt wel vaker ingezet als suikervervanger, namelijk onder de noemer inuline. Verwar het niet met insuline 😉 En inuline is weer een prebiotica met vele gezondheidsvoordelen. Verder voeg je bij deze mix nog boter, bananen (echt ;)) en eieren toe. De mix bevat de volgende ingrediënten: TARWEBLOEM, suiker, HAVERMEEL, cichoreivezels, TARWEZETMEEL, maïsmeel, rijsmiddelen (E450, E500, E575), boekweitmeel, maïszetmeel, kaneel, aroma, zout.

Goed, jij bent natuurlijk benieuwd naar mijn wortel bananenbrood recept en niet naar die van Koopmans. En ik geef je groot gelijk. Misschien wordt deze brood/cake iets compacter maar zeker niet minder lekker!

Ohja… deze cake is ook nog eens glutenvrij en plantaardig. Ik probeer zelf op de voedselcombinaties te letten en dit brood is daar zeker geschikt voor. Uiteraard kun je het recept aanpassen naar je eigen smaak en wensen. En het geschikt als ontbijt, lunch en tussendoortje.

Ingrediënten:

  • 2 geprakte bananen
  • ongeveer 160 gram wortelpulp
  • 100 gram gehakte noten naar keuze
  • 30 gram rozijnen of dadels in stukjes
  • 150 gram boekweitmeel
  • 3 el gesmolten kokosolie